Wandelweekend Renesse 2021
28 september 2021 

Wandelweekend Renesse 2021

Wandel weekend Renesse september 2021.

Vrijdag 24 september, mijn koffer, wandelschoenen en tassen met boodschappen staan klaar voor vertrek! Na een gezellige autorit van ruim een uur over de prachtige eilanden komen we aan bij ons huisje voor deze dagen in Renesse!

Na een bakje te hebben gedaan en alle spulletjes te hebben uitgepakt zijn we op de fiets even de route gaan verkennen. Ook al zet ik de route altijd van te voren uit aan de hand van route.nl (wat ik een fantastische app vind om routes mee te plannen) loop of fiets ik deze toch graag even voor! Zo kom ik geen onverwachte situaties tegen. Maar ondanks dat ik gebruik had gemaakt van het wandelknooppunt systeem bleken in Zeeland de bordjes met andere kleuren aangeduid te zijn.. dus de fietstocht was iets langer dan gepland.


Moe maar voldaan nog even in de tuin van de zon genoten. Wat was het een prachtige zonnige dag!


Rond 18.30 uur op het gemak nog even op de fiets naar het gezellige dorpje Renesse gegaan. Hier heb ik bij Zilt lounge- en eetcafé heelrijk gegeten. 

Na deze lekkere maaltijd op de fiets terug naar het huisje en hier nog een gezellige avond beleeft.


DAG 1

Zaterdag ochtend 9.15 uur de andere dames voor het wandelweekend komen aan! Nadat ik ze verwelkomd heb op de parkeerplaats drinken we met zijn alle koffie met vers gebakken appeltaart en cake. Even wat “ slechte” calorieën nuttigen voor de wandeling die gepland staat op dag 1.


21 graden, licht bewolkt met af en toe wat zonnestralen, eind van de ochtend breekt de zon door!

De temperatuur vandaag is fantastisch we starten alle met een dun vestjes maar die gaat al snel uit. Tip doe met wandelen laagjes kleding aan zodat je zodra je het warm krijgt iets uit kunt trekken.. de kans op oververhitting ligt door de inspanning op de loer! En drink voldoende bij voorkeur water onderweg, dit voorkomt nachtelijke krampen in bijvoorbeeld je kuiten en hoofdpijnen.


" Spannend waar zal deze route ons naar toe brengen"

We starten onze wandeling met een mooi bospad welke ons kronkelend begeleid naar de duinen.

Eenmaal bij de duinen aangekomen staat ons een prachtige maar pittig vervolg te wachten. Onderweg passeren wij een aantal keer de bordjes helling 10%, let op helling 25%….. maar al het klimmen is de moeite waard want het uitzicht is geweldig.

Na een korte uitzicht-pauze vervolgen wij onze weg en lopen wij lang een verscheidenheid van paden langs bosgebieden, woonwijken, graslandschappen richting de duinen.


" Een echte rood witte vuurtoren!"


De vuurtoren van Nieuw Haamstede passeren wij om vervolgens na een flinke klim en daal partij bij strandpaviljoen De strandloper neer te strijken voor een heerlijke lunch.

Na deze lunch stappen wij weer lekker door lang bosgebieden, graslanden en uiteindelijk door natuurgebied de Vroongronden waar wilde runderen en paarden ons verblijde met een bezoek.

Moe maar voldaan kwamen wij naar 20 km terug bij ons huisje waar wij genoten van een welverdiend drankje, douche en avond maaltijd.
Om 19 uur nog even met de fiets naar de Zonsondergang kijken, adembenemend mooi was het… vanuit strandtent Zuid Zuid West hadden wij een fantastisch zich op de zakkende rood, oranje zon.

Na een gezellige avond met veel lol en een spelletje, moe maar voldaan ons bed in.


DAG 2

Dag 2 starte met een gezamenlijk ontbijt. Voor ieder wat wils, volgens de dames veel te veel…Maar een goed ontbijt konden wij wel gebruiken want met enige spierpijn ging dag 2 vandaag van start. De route van vandaag starte wij na een korte autorit van 10 minuten vanuit Burgh Haamstede.

Wij parkeerde de auto op een parkeerplaats naast de AH en konden vanuit hier starten met de route.’T Zeepe stonden op het programma.

Een prachtig natuurgebied met heel veel stuifduinen, duinvalleien, loslopende dieren, prachtig maar pittig. Er zijn veel hoogte verschillen in dit natuurgebied.

Afhankelijk van de wandelervaring die je hebt zijn er ook verschillende routes. Onze route was bijna geheel onverhard, door smalle bospaden met veel hoogte verschillen. Dus veel klimmen en klauteren met prachtige uitzichten op de duinmeren die verscholen liggen in dit mooie gebied.

Er is ook een rolstoelpad aangelegd welke geheel verhard, wellicht een aanrader voor een eerste wandeling in dit mooie gebied.

Uiteindelijk kwamen wij bij onze lunch stop voor deze dag. Standpaviljoen Buurman op het strand van Westerschouwen.

Na een heerlijke stop en lunch zijn wij op de terugweg naar Burgh Haamstede door prachtige straten gelopen. Met veel klassieke Zeeuwse huisjes. Bij Brood en Banketbakkerij Sonnemans zijn wij nog getrakteerd op een heerlijk ijsje in de zon. Een aanrader om hier eens langs te gaan. Een klassiek traditionele oude bakkers/ snoep winkel, even terug in de tijd.


Moe maar voldaan keerde wij terug naar ons huisje waar wij onszelf verwende met een lekker koud drankje.

Helaas was dit ook het einde van een geslaagd, vermoeiend maar super gezellig wandelweekend in Renesse.


"Volgend jaar gaan we zeker weer!"


Wellicht ben jij er dan ook bij!

Tip wanneer je gaat wandelen in Zeeland, vergeet je verrekijker en fototoestel niet, want voor je het weet sta je ineens oog in oog met een prachtig stukje natuur of een dier!


Buiten het stand heeft dit deel van Zeeland schouwen Duiveland heel veel mooie natuurgebieden, echt en moeite waard om naar toe te gaan voor een wandeling. EN deze kunnen 5 tot 50 km zijn, voor iedere wandelaar is er iets!!


Daphne Buijk zal vaker wandelweekenden aanbieden en maken naar Zeeland om daar te genieten van al het Zeeuwse schoon! Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden meld je dan vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief. Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste wandelingen.

Over de schrijver
Daphne Buijk wandeltrainer en coach helpt jou graag in beweging te komen. Een gevarieerd aanbod voor ieder wat wils. Van wandelgroepen tot wandel weekenden, van lange wandelingen tot kunstzinnige wandelworkshops of 1 op 1 wandelingen, ik sluit graag aan bij jou specifieke vraag. Ook voor bedrijven heb ik een wandelaanbod. In de blogs neem ik je mee op de wandelingen die wij maken. Veel lees plezier
Reactie plaatsen