Wandelingen Bergse Heide

Uniek plekje dicht bij huis...

Vanuit Roosendaal ben je er binnen 15-20 autominuten, maar je waant je in een hele andere omgeving. Vakantiegevoel is niet wat de lading dekt... het is nog veel mooier dan dat....
Ik heb het over het gebied rondom de Bergse Heide in Bergen op Zoom.
Vandaag was het een bewolkte, nog licht mistige dag, maar dat maakte het niet minder mooi...

Wandelingen Bergse Heide

De omgeving is afwisselend, adembenemend en uitdagend te noemen. De afwisseling in de route ook al was deze 4 km lang is groot. Stuifduinen, kronkelige paadjes, vele hoogte verschillen, diversiteit aan bomen die het zand bij elkaar houden, moerasgebieden.

Onderweg zagen wij vele sporen van dieren dit in die gebied leven. Pootafdrukken van herten en vossen. Ook hoorde wij de Roodborsttapuit zingen in het moerasgebied.

In andere seizoenen zul je in dit gebied ook een glimp kunnen opvangen van diverse kikkers, oranje zandoogjes (vlinder), Alpenwatersalamander, 60 verschillende soorten bijen en andere kleine dieren.

In dit gebied leven ook vleermuizen en zeldzame watervleermuizen die in de bomen wonen. In een deel van het gebied zijn aan de bomen ook speciale vleermuzienkasten opgehangen.

Het gebied de Bergse Heide heeft 3 uitgestippelde routes, te weten de Eilandroute van 1,2 km, de Heide route van 1,9 km en de Kragge (Kikker) route van 4 km.

De Eilandroute
De Eilandroute is een leuke kortere route die je over de stuifduinen leid, ideaal voor kinderen zij kunnen hier heerlijk rennen, spelen met zand en in je mag zelfs zwemmen in het water.

De Heideroute
De Heideroute is iets langer 1,9 km en geeft ook een kijkje langs het bosgebied en komt uiteindelijk ook weer uit op de stuifduinen.

De Kragge route
De Kragge route neemt je mee via de stuifduinen de bossen in, langs smalle paadjes, met een klim af en toe verken je het gebied. Na een mooie rust plaats ongeveer op de helft van de route vervolg je de route langs een stuk moerasgebied. Wat er in ieder seizoen van het jaar weer anders uit zal zien.
na dit stuk van de route komen er nog een aantal flinke klimmen en wandel je door bosgebied terug naar de stuifduinen.

Bergse Heide

Bij Brasserie de Berk ben je van harte welkom voor een koffie (to go) of iets anders lekkers. gastvrijheid en sfeerbeleving staat hier hoog in het vaandel. Van persoonlijke hutjes tot een terrastent met vuurschalen.... een echte aanrader om hier na de wandeling even neer te strijken.

De wandelroutes zijn beide kanten op te lopen en staan erg goed aangegeven. Het maakt dan ook niet uit waar je instapt. Vanuit Brasserie de Berk kun je rechtdoor het fietspad op om te starten met een van de routes naar keuze.

Honden zijn toegestaan in dit gebied, wel aangelijnd.

In de zomer periode is dit een recreatiegebied waar veel gebruik van gemaakt wordt. Zwemmen spetteren spelen alles is hier mogelijk.

Deze wandeling mag niet aan jouw ervaring ontbreken! Het zal een mooie herinnering worden.

Wandel je liever niet alleen, bekijk dan mijn wandelaanbod eens. Ik begeleid verschillende wandelingen in verschillende gebieden en van verschillend afstanden.

Daarnaast bied ik wandelgroepen aan speciaal voor dames in Roosendaal.

Veel wandelplezier!
Daphne Buijk

Over de schrijver
Daphne Buijk wandeltrainer en coach helpt jou graag in beweging te komen. Een gevarieerd aanbod voor ieder wat wils. Van wandelgroepen tot wandel weekenden, van lange wandelingen tot kunstzinnige wandelworkshops of 1 op 1 wandelingen, ik sluit graag aan bij jou specifieke vraag. Ook voor bedrijven heb ik een wandelaanbod. In de blogs neem ik je mee op de wandelingen die wij maken. Veel lees plezier
Reactie plaatsen