bedrijfswandelen

Bedrijfswandelen

trajecten op maat 

meer inforamatie

Wandelen is het nieuwe bewegen

Bedrijfs-Wandelen

Op een laagdrempelige manier bezig zijn met bewegen, zonder hier grote inspanning voor te hoeven leveren. 

Iets wat gewoon onder werktijd georganiseerd kan worden.


En zeg nou zelf als werkgever voelt het toch ook prettig om werknemers meer gezondheid te kunnen bieden, te werken aan vitaliteit, waardering te kunnen uitspreken en hen een moment van ontspanning te bieden in de baas zijn tijd. Met als kers op de taart er zelf ook positieve effect van te ervaren. Namelijk werknemers die fitter en gemotiveerder zijn!


Met mijn enthousiaste maar tevens rustige karakter neem ik de medewerkers mee. Op ontspannen wijze in beweging komen zonder hier een druk of prestatie aan te koppelen mits dit wel als doel wordt gesteld. Even tijd voor ontspanning door inspanning.


Wat vaak vergeten wordt is dat door het in beweging zijn je ontspanning ervaart in het brein maar tegelijkertijd je lichamelijk op een rustig actief tempo beweegt. Wat ervoor zorgt dat het hart niet extreem hart hoeft te pompen maar het lijf toch actief bezig is!


Wil je meer weten over het bedrijfs-wandelen en wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

KOM MEE WANDELEN 

Naomie

Meer zin om te werken na de pauze.

Sinds kort zijn wij aan de wandel. Iedere week op een vast moment komt Daphne naar ons kantoor en wandelen we samen met de collega's 45 minuten tot een uur. Ik merk dat ik na zo'n wandeling meer zin heb om nog aan de slag te gaan. Ik voel mij energieker en opgeladen. Bijzonder om te ervaren dat je door zo'n wandeling meer energie krijgt. Dank je wel Marcel voor deze kans!

waarom bedrijfswandelen?

Wil je jouw medewerkers iets extra's geven? Doe dat dan niet met chocolade of een bos bloemen maar geef ze een bedrijfs-wandelingen cadeau.


Uit onderzoek (Onderzoek van Bernaards, den Besten en Janssen 2015) is gebleken dat werknemers steeds minder bewegen en hun werk steeds vaker zittend doorbrengen. Hetzij thuis of op kantoor.

40% van de werknemers met een zittend beroep beweegt te weinig met alle gezondheidsrisico's tot gevolg.

6 tot 10% van de sterfgevallen van niet overdraagbare ziektes zoals hart en vaatziektes, diabetes, verschillende kanker soorten worden veroorzaakt door onvoldoende beweging.

Tevens krijgen steeds meer werknemers te maken met stress gerelateerde klachten, depressies, angsten en burn-outs, wat een hoog ziekte verzuim met zich mee brengt.

De overheid stimuleert daarom ook werkgevers om te kijken naar mogelijkheden om medewerkers in beweging te laten komen.


Er worden verschillende programma’s aangeboden personal training, hardlopen, bedrijfsfitness is bij sommige werkgevers een optie maar vaak zie je dat de motivatie toch laag blijft.


De voordelen van bedrijfs-wandelen zijn:

 • Bevordering gezondheid van de medewerkers
 • Laagdrempelige bewegingsactiviteit die voor (bijna) iedereen mogelijk is
 • Door de lichte mate van inspanning is de kans op blessures klein.
 • Werknemer word de kans geboden in beweging te komen. Letterlijk bewegen zorgt ook voor positieve processen in de hersenen. Er worden hormonen aangemaakt welke een positief effect geven en ontspannend werken. 
 • Creatieve denkprocessen worden gestimuleerd
 • Werknemer voelt waardering omdat het bewegen in werktijd mag plaatsvinden.
 • Kosten kunnen opgevoerd worden ten lasten van duurzame inzetbaarheid, goed werkgeverschap en gezien worden als investering in de medewerkers.
 • Sociale aspect word meegenomen in de wandeling, medewerkers kunnen even bij kletsen tijdens het wandelen.


Doordat ik er iedere week sta en de stok achter de deur ben, zijn medewerkers sneller gemotiveerd, want de geluiden van " wij gaan wel even lopen in de pauze" kennen we allemaal. Vaak genoeg zijn er toch redenen om niet te gaan. Door mijn aanwezigheid gunnen medewerkers zichzelf makkerlijker dit moment om in beweging te komen

Daphne Buijk
€ v.a.75,- per wandeling

Traject bedrijfs-wandelen

Traject bedrijfs-wandelen bestaat uit

 • 4 of 6 maanden traject (met uitzondering van vakantie periodes)
 • 1x per week een wandeling onder begeleiding
 • Groepen tot maximaal 20 personen per wandeling
 • Advies op maat
wandeling op maat

Stads- of rondwandleing met jouw bedrijf of vanuit de personeelsvereniging

Samen met collega's een wandeling maken en deze afsluiten met koffie en taart of een heerlijke lunch.

Starten met koffie en taart vervolgens een wandeling maken en eindigen met een heerlijke lunch!

Allemaal opties die ingezet kunnen worden tijdens een team/ organisatie wandeling.

Elkaar leren kennen, met elkaar bijkletsen of elkaar ontmoeten in een ontspannen, gezonde en andere omgeving.


Laat een georganiseerde wandeling onderdeel zijn van een teambuilding. Indien gewenst kan ik ook een workshop/ activiteit bieden na een wandeling. Dit kan door mij of een van mijn samenwerkingspartners geboden worden. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve workshop gericht op een thema, yoga sessie, goochelworkshop etc.


Wil jij als personeelssvereniging, teamleider, leidinggevende, directeur, HR adviseur of welke functie je ook bekleed een actieve ontspannende activiteit organiseren voor jouw collega's/ personeel.

Denk dan eens aan een georganiseerde op maat samengestelde wandeling.


Graag kijk ik samen met jou naar de wensen en maak ik een wandeling die aansluit bij jouw wensen.

Loop jij met ons mee?